Licenser

I takt med att du som tränare går Gymnastikförbundets olika utbildningar får du fler och fler ”licenser” att lära ut och passa på de olika övningarna. Licensen fungerar som ett bevis på att du som tränare har den kunskap som krävs för att leda, till exempel, frivoltsträningen.

Skulle en gymnast göra illa sig i en gymnastikövning är det viktigt att tränaren som passade övningen hade licens för det. Om det är så illa att gymnasten behöver vård och därtill få pengar av försäkringsbolaget, kommer försäkringsbolaget att kolla upp att ansvarig tränare hade behörighet för övningen. Om hen inte hade det kan försäkringsbolaget stämma tränaren eller föreningen på pengar.

En licens är giltig i 5 år och räknas från det år som du gick ditt senaste ”steg”. Det vill säga om du deltar på Truppgymnastik Redskap B så uppdateras datumet för Truppgymnastik Redskap C automatiskt.

Alltså – passa bara på de övningar du har licens för. Mer om licenser och kunskapskrav får du veta när du deltar i de olika utbildningarna.