Bli domare

Som trupptränare, -gymnast eller -förälder är det av stort värde att ha deltagit på en domarutbildning! Truppgymnastikens bedömningsreglemente är ju själva kärnan av sporten, den som vi utgår från när vi tränar in övningar, oavsett om vi vet det själva eller inte. 🙂

Varje gång truppen ställer upp på en föreningstävling behöver laget dessutom anmäla en domare och det är upp till varje trupp att finna en sådan. Avsaknad av domare resulterar allt som oftast i en straffavgift – om du inte hittar någon domare ska du därför inte anmäla truppen till tävlingen. Och om någonting går snett och straffavgift ändå blir aktuellt kommer den att slås ut på de tävlande gymnasterna. Genom att ha utbildade domare i trupperna förenklar vi arbetet för oss själva. Dessutom får ju utbildade domare arvode!

Steg 1 – regionsdomare (nivå 6-9)

Domarutbildning Steg 1 vänder sig till dig som vill börja döma på regional nivå 7–9.

Introduktion till Nationellt Bedömningsreglemente

Steg 2 – regionsdomare (nivå 3-5)

Domarutbildningen Steg 2 fokuserar på att utbilda domare som ska döma på regional nivå 3-6.

Steg 3 – Förbundsdomarutbildning

Förbundsdomarutbildningen fokuserar på att utbilda domare med fördjupade kunskaper för bedömning på våra nationella tävlingar på nivå 3–6.

Förberedande domarutbildning – Introduktion till CoP

Steg 4 – Förbundsdomarutbildning Code of Points (CoP)

Till förbundsdomarutbildning CoP välkomnar vi dig som vill ha möjlighet att bedöma tävlingar på nivå ett och två, samt Svenska Mästerskapen på ungdoms-, junior- och seniornivå!

Viktigt att notera är att man inte kan gå alla domarkursen på en termin utan att du kommer behöva döma lite på nivån du utbildat dig på först innan du går vidare till nästa.

Läs mer på Gymnastikförbundets hemsida »

Du behöver inte vara tränare för att delta på domarutbildningen. Att vara domare inom truppgymnastik är en kategori för sig. Du fördjupar dina kunskaper om din favoritsport och får ett större kontaktnät i gymnastikvärlden. Om du är intresserad av att bli domare, hör av dig till ledare@solgf.se så hjälper de dig gärna vidare med anmälan till utbildningen!