Resan till läger

Bil
Till läger som ligger i Stockholm eller dess närhet kan bil vara det smidigaste sättet om det inte fungerar att åka kommunalt. Det går då lätt att anpassa ankomst och avresa med de tider som man har bokat i hall och för eventuellt boende.

Om det är så att de tränare som ska vara med på lägret inte har egna bilar så att alla gymnaster får plats får man prata med föräldrarna för att bestämma vilka det är som ska hjälpa till med att köra. En ersättning på 18,50:-/mil betalas ut till de som kör bil och kostnaden ska räknas in i lägerkostnaden.

Ersättningen betalas dock bara ut till de som ni innan lägret har bestämt ska köra för att alla gymnaster ska kunna ta sig till och från lägret. Om någon förälder som ni inte pratat med själv väljer att köra sitt barn till/från lägret betalas det inte ut någon milersättning. Bilen får inte heller vara full av andra passagerare så att endast ett fåtal gymnaster kan få plats.

Tåg
För läger lite längre bort brukar tåg vara det bästa att ta. Det gäller speciellt för grupper där gynsaterna är max 15 år eftersom biljetterna då är billigare. Detta genom att kombinera ihop deltagarna så att man köper en vuxenbiljett och på den biljetten får ta med sig två barn under 16 år för endast 5:-/barn tur och retur.

Är man ute i god tid med sin bokning har man även möjlighet att köpa biljetterna extra förmånligt till så kallat ”just nu”-pris. Observera dock de speciella avbokningsvillkoren för de biljetterna.

Tågtider hittar man lättast på SJ:s hemsida www.sj.se. Där finns även de aktuella priserna som gäller när förfrågan görs.

Buss
Om man är fler grupper som bokar läger kan också buss vara ett alternativ. Ta kontakt med kansliet om du behöver hjälp med förslag på bussfirmor som hyr ut bussar.