Översiktlig struktur

Truppsektionen i SOL GF består idag av över 400 tävlingsgymnaster. Vår målsättning är att kunna erbjuda truppgymnastik för alla åldrar, nivåer och ambitioner, där de aktiva mår bra och får utvecklas i sin takt.

Grundstegen: Gymnaster i åldrarna 7-12 år
På Grundstegen tränar de gymnaster som via prova på-verksamhet eller utskick vid terminens start har tackat ja, och som tycker det är roligt med gymnastik och nya utmaningar! Gymnasterna ges även möjlighet att tävla.

De olika trupperna består huvudsakligen av flickor födda samma år. I takt med att gymnasterna blir äldre byter truppen namn till nästa nivå på stegen.

I mån av plats kan alla barn som vill bli placerade i gröna och gula trupper. Här tränar vi på gymnastikens grundläggande övningar & ordförråd, att vänta på sin tur, strömma och tävla för första gången. För att träna i de svarta trupperna finns förkunskaps- och närvarokrav.

Parallellt med Grundstegen finns träningsgrupper som administreras av föreningens sportkoordinator.

Ungdomsstegen: Gymnaster i åldrarna 13 år och uppåt
Vid 13 års ålder, i samband med start i sjunde klass, fördelas gymnasterna från Grundstegen på tävlingsstegarna Elitstegen och Regionstegen baserat på förkunskap och ambition.

De svarta och vita trupperna tränar upp mot 12 timmar per vecka och har som målsättning att delta på de rikstävlingar som arrangeras av Gymnastikförbundet. Gymnasterna utför komplexa volter som kräver bra grundträning, mod, styrka och vilja. Grupperna har förkunskaps- och närvarokrav. 

De gula och gröna trupperna tränar upp mot 8 timmar per vecka och har som målsättning att delta på de regionstävlingar som arrangeras av Gymnastikförbundet Öst.

Åldersindelning sker i enlighet med Gymnastikförbundets uppdelning av åldrar inom truppgymnastik.

Parallellt med Ungdomsstegen finns träningsgrupper som administreras av föreningens sportkoordinator.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara