Om Grundstegen

O

På Grundstegen tränar de gymnaster som via provträningsdagen eller annan provträning blivit antagen till en trupp, och som tycker det är roligt med gymnastik och nya instruktioner!

Gymnasterna tränar parallellt med årskurserna 1-6. De startar tillsammans i Grundtruppen 1, och i huvudsak gäller att man tränar med samma trupp under alla sex åren, oavsett eventuell nivåskillnad. I takt med att gymnasterna blir äldre byter truppen namn till nästa nivå på stegen.

I mån av plats kan i princip alla barn som vill bli placerade i Grundtruppen 1, Grundtruppen 2 och Fortsättningstruppen 1. Där är det inte talangen som spelar roll, utan träningsglädjen och förmågan att ta till sig instruktioner. Här tränar vi på gymnastikens grundläggande övningar & ordförråd, att vänta på sin tur, strömma och tävla för första gången.

De äldre grundtrupperna – Fortsättningstruppen 2, Miniortruppen 1 och Miniortruppen 2 – kräver däremot förkunskapskrav för att få börja. Gymnaster utan förkunskap hänvisas till UT-trupperna.

För tränare, läs mer om trupperna på respektive länk:

Vid 13 års ålder, det vill säga i samband med start i sjunde klass, fördelas gymnasterna på övriga tävlingsstegar baserat på kunskap & ambition. De tävlingsstegar som finns att välja bland är:

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Observera att detta inte är SOL-flickornas officiella hemsida. SOL-trupp.se drivs av SOL-flickornas GF:s truppsektion.

Kalender

  • SOL - Utbildningshelg
    25 augusti, 2018

    Visa mer...

  • SOL-flickornas 65-års kalas!
    25 augusti, 2018  18:00 - 20:00

    Visa mer...

Länktips

Instagram