Om Grundstegen

O

På Grundstegen tränar de gymnaster som via provträningsdagen eller annan provträning blivit antagen till en trupp, och som tycker det är roligt med gymnastik och nya instruktioner!

Gymnasterna tränar parallellt med årskurserna 1-6. De startar tillsammans i Grundtruppen 1, och i huvudsak gäller att man tränar med samma trupp under alla sex åren, oavsett eventuell nivåskillnad. I takt med att gymnasterna blir äldre byter truppen namn till nästa nivå på stegen.

I mån av plats kan i princip alla barn som vill bli placerade i Grundtruppen 1, Grundtruppen 2 och Fortsättningstruppen 1. Där är det inte talangen som spelar roll, utan träningsglädjen och förmågan att ta till sig instruktioner. Här tränar vi på gymnastikens grundläggande övningar & ordförråd, att vänta på sin tur, strömma och tävla för första gången.

De äldre grundtrupperna – Fortsättningstruppen 2, Miniortruppen 1 och Miniortruppen 2 – kräver däremot förkunskapskrav för att få börja. Gymnaster utan förkunskap hänvisas till UT-trupperna.

För tränare, läs mer om trupperna på respektive länk:

Vid 13 års ålder, det vill säga i samband med start i sjunde klass, fördelas gymnasterna på övriga tävlingsstegar baserat på kunskap & ambition. De tävlingsstegar som finns att välja bland är:

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Observera att detta inte är SOL-flickornas officiella hemsida. SOL-trupp.se drivs av SOL-flickornas GF:s truppsektion.

Kalender

 • Verksamhetsutvecklingsdag
  11 mars, 2018  10:00 - 17:00

  Visa mer...

 • SOL - Truppstyrelsemöte
  19 mars, 2018  18:30 - 21:30

  Visa mer...

 • SOL - Ev. Kvällsuppvisning truppsektionen
  9 april, 2018  16:00 - 22:00
  Brännkyrkahallen, Tellusborgsvägen 10, 126 32 Hägersten, Sverige

  Visa mer...

 • SOL - Truppstyrelsemöte
  16 april, 2018  18:30 - 21:30

  Visa mer...

Länktips

Instagram